Saturday, December 5, 2009

bumi sudah tua..

hujan
ribut
gempa bumi
panas terik d musim hujan?

Monday, November 16, 2009

End?



seeing far..
*gambar hiasan..tidak ada kena mengena dgn rob thomas..



“i believe the world is burning to the ground.. oh well i guess were gonna find out..lets see how far weve come..lets see how far weve come..i believe its all coming to an end..oh well i guess ‘*were gonna pretend’???..lets see how far weve come..lets see how far weve come”

Ini rob thomas cakap- suka la ni lagu by the way..dgr full lagila rs cam ada something.something

Kebelakangan ini byk diskusi akhir zaman..ah ha..sampai rob thomas pun cakap..tgk video clip lagila..

Point yg saya fikir ialah.. “*were gonna pretend’???..” inikah yg cuba dajjal buat..2012..digembar gemburkan..sebab..mungkin..

Satu fenomena semulajadi akan berlaku..bermula akhir zaman..jadi ini mungkin masa yg dajjal nantikan dalam satu daripada pelan dia..create fear..bagi org takut..sebab mungkin keadaan tidak seteruk mana..Cuma takutkan org..lets pretend ia akan berlaku supaya dia boleh menang..org tunduk takut..

Tapi smua ini Cuma..dan mungkin..masih byk mahu dibaca dan faham pasal ini..tapi notionku..ini Cuma..takutkan manusia..bukan ntuk takut zaman mau habis..bukan takut kita umat akhir zaman..tapi..takut untuk mati..siapa mahu selamat..ada escape plan ..skali lagi ‘mungkin’ as/u.s.a sediakan..tunduk sama diorg.

Macam point munsyi penah cakap..propaganda ufo..ufo digembar gemburkan..akan ada alien turun and attack manusia..usa paling byk pengetahuan pasal ufo..jom “bergabung” bawah usa lawan alien..

Bah..tapi lagi..mungkin.. argh mungkin ini smua tidak ada apa apa..terlebih fikir Cuma..lihat.. berjaya buat org fikir lebih lebih ini cerita.. aku pun blom tgk lagi 2012..hehe





*lama sudah tidak ada entri..ada beberapa sudah ditulis..cuma yg ini macam ok kot..sebab bnd yg saya bold kan :)

Wednesday, October 7, 2009

hoi anip!

hoi anip..Mula!
Mula sekarang!


Sunday, August 23, 2009

( c C o O 0 0 O o C c )

dah sehari selepas bulan ramadhan beranak..
Selamat beribadat smua!!


oh.. tajuk itu sbnarnya..
bulan..
yang bulat itu purnama :)
huhu..

Tuesday, August 18, 2009

membaca bintang?membaca manusia?

harini..aku belajar byk ttg pemerhatian manusia..dlm msn today..ini yang diorg sediakan pembacaan untuk aku..aku kagum..


Taurus
April 20 - May 20
It may be hard to deal with the opposing energies that are prevalent today, dear Taurus. Conflicting viewpoints and twisted perspectives are clashing within your world. Your emotions may be pinning you down to one side of the issue, while a strong and powerful force is pulling you to believe in a much more revolutionary approach. Try to maintain a balance in all situations - especially those that involve the sensitive emotions of others.

ada explanation scientific kah ini? itu slalu jadi persoalanku..

oh sebenarnya mahu rakam yang di bawah ini dalam bentuk digital..da lama aku tulis..tak ingat bila..lepas jogging aku terfikir persoalan..untuk tgk di hari kelak..menengok lepas boleh gelak :)

persoalan: tak sakitkah penat?

penat?
berlari itu penat..
tidak sakit..
sihat malah..
tapi tidak boleh selalu..



aku suka jelly ice cream :)

n sabarla wahai aku..walaupun miss screening..ingatla..sabar leh menang sejuta ringgit bila beli air tin..hehe..x smpt tgk..smpt dgr je

besok pagi..bangun! dan senyum :)
dan ni pembacaan msn ntok aku esok
Taurus - August 18, 2009Lie low during the day, dear Taurus, and try not to get caught up in the frivolous verbiage that is dominating the waking hours. After sundown, however, feel free to come out of your shell and speak your mind. You may notice that there is a rather sober tone to your emotions today, and a restrictive sensation that may leave you feeling like you'll never be able to break free from your current situation. Don't get caught in this negative mindset.

Saturday, August 8, 2009

:)

..harini
..teringat sumthing yg aku mungkin lama tak buat
..belajar
..tgk movie n learn sumthing
..movie byk ajar laaa
..haha


oh.. sumthing/anything that terbang..for sure dont like di sangkar..kan

Wednesday, August 5, 2009

ingat

setiap perkataan yang menjatuhkan tak lagi kudengar dengan sungguh

juga tutur kata yg mencela

tak lagi kucerna dalam jiwa

aku bukanlah seorang yang mengerti

tentang kelihaian membaca hati

ku hanya pemimpi kecil

yang berangan 'tuk merubah nasibnya

Wednesday, July 29, 2009

untuk kamu

iya..untuk kamu..
pembaca yg sedang membaca..
sebab kamu ada..(ye la ada..if tak cmner leh baca ni)
saya sayang kamu..
sebab kamu buat saya happy..(sbab baca ni..haha patutupun org suka tulis ;)
n sbab kamu happy..
saya suka kamu happy..
n saya nak kamu happy..selalu..n lama lama..sampai bila bila.. :)

oh berlari boleh buat happy! seriously..n reminder: jgn gelak kuat sgt lepas berlari n sit up..nnt perut cramp..aku baru merasanya tadi..still rasa nak gelak..sebab rs cam lucu je perut cramp..btol la kan kt org tua..control..

oh aku happy sbnrnya skarang..sbab rasa bersemangat..hingga tahap bilik aku jadi kemas sbab bersemangat..

*happy= bahagia ke a?


Wednesday, July 8, 2009

aku bukan superman

ya..memang..aku manusia..

layan video nih!


srius aku merenung diri sendiri,,kenapa aku susah sgt mengejar impian aku yg itu aa? iaitu boleh bermain alat muzik dgn hebat..y? y?budak kecik pun boleh apa..hmmmm

Friday, July 3, 2009

semalam sbnrnya

semalam 1 julai 2009 bermulanya sebiji bola baru..

waaa.bola lama aku hilang!

Sunday, June 28, 2009

impi..satu kata dasar aku rasa.

impi
mimpi
impian
mimpi jadi an

hmm impian..cita cita( cerita cerita shj)..
harap boleh jadi nyata..kena kejar!..jgn harap saja..

mencabar ..fuhh ---> http://www.zainalhalim.com/about/

Tuesday, June 16, 2009

patutpun ada org kejar hujan ribut! (STORMCHASER dlu ada kat discovery)


aku ada masa sekejap saja ini..balik sekejap..mahu ke kedai semula..buka payung mungkin..
aku mesti tulis cepat..untuk rakam apa yg aku lihat,rasa,dengar,hidu,dan alami tadi.
kekaguman itu sepatutnya sentiasa dirasa dalam apa apa..tapi aku masih seorang umat yg lemah..
sesunnguhnya Allah maha kuasa,maha pencipta, maha segalanya..

tadi..sekejap tadi..aku duduk..
aku lihat indahnya senja harini..cerah..cantik..tapi kamera x dibawa..
xpa nikmati sajalah..mak aku duduk sebelah nikmati skali sambil makan roti..
tidak lama selepas itu,,sangat menakjubkan aku lihat..awan naik ke atas..(d uia kejadian ini lg seronok dilihat dr tingkap bilkku..sebab uia lembah)
berkumpul..kemudian ..suasana bertukar..panas tadi jadi sejuk..terang tadi jadi gelap..awan putih jadi hitam..
aku pun berdiri..aku tgk jam..estimate..dlm lima minit angin akan jadi kuat..
betol angin jadi kuat..tapi lebih sekejap dr lima minit..
angin kuat..nyaman aku rasa..awan gelap kena tolak..
smua org mula lipat meja..aku berdiri saja.
mak panggil..anip..juh balit maghrib..
kejap mak..takut angin kin kuat..nak nyelamat payung..
lepas tu aku trus berdiri memerhati.menikmati.melayani
kilat pulak dah start..argh..nyesal x bwk camera..
sungguh cantik..cahaya..mengagumkan..
aku berdiri lagi..dan tunggu ..tengok awan gelap itu hilang..bukan lesap..hilang ditup angin..
berkumpul d tepi..
kumpul kumpul..angin pon makin kuat..dan muncul bau yg aku suka..
bau nak hujan..
aku pon tutup smua payung..kerna beberapa detik lagi air rahmat itu akan turun..
serious..jika hujan..tutuplah payung..layan rasa hujan..
nikmat..
mak skali lagi..juh balit..da nak ujan ya..
aku berdiri saja..memerhati langit..sebelah satu lagi sudah cerah..kejap saja hujan ini aku rasa..
kemudian tgh aku fikir fikir .tgh aku kagum kagum...tik!
air itu sudah turun..dah..baru aku puas..basah sedikit..aku nak basah kuyup..main hujan..tapi..
tapi mak aku da ajak berlari ke van..nak balik..
hujan mmg bez..tutuplah payung..lari dalam hujan..masuk kereta..gelak ;)..hehe..tapi mak tak gelak tadi..
memang..fenomena hujan ramai org akan rasa seram..takut..dan sebab inilah kekaguman paling kagum itu aku baru sedar betapa maha indah ciptaannya..biarpun sesuatu itu garang dan ganas..tapi sangat perfect dan indah sekali..subhanallah..

itu cerita hujan..hujan memang indah..rahmat..dari mula pembentukan..sampailah selepas..
lepas hujan.
langit cerah..
panas sudah sejuk..
kontang sudah basah..
awan gelap jadi terang..
feel..feel..nikmatilah rasa itu..sungguh indah..



aku mahu cuba tangkap gmbr petir lah..

patutpun ada org kejar hujan ribut! (STORMCHASER dlu ada kat discovery)
bukan mahu mengkaji saja..
sungguh indah rupanya suasana ribut..walaupun ganas..




Friday, June 12, 2009

i want one!!!!


ini kamera sangat bez!!
n di samping itu..lebeh kurang beginila yang aku bayangkan nak buat poster ntuk portfolio haritu..tp da last minute n ngantuk..eahhehea..jadi apa ntah..ahah

Thursday, June 11, 2009

pagi tadi..
















pagi tadi, 11 jun 2009, kali ke 1 aku jogging bawak skali kamera, sebab lens limapuluhmilimiter tu ringan sket ntuk dibawa belari skali.
nak cuba ambek gambar rawak macam citer yes man..ada jugak stop skit skit..tapi x leh lama..nnt cool down balek plak body..disebabkan xleh stop lama, shot mmg juz shoot je..xsmpat set apa apa..kira ada soul lomo jugak la konsep dlm cherita yes man tu..so aku x-process la smua gamba ni kat photoshop..ahahahha


if ambek pakai lca mesti bez!


Thursday, June 4, 2009

ARGHHHH!!!!!!

arghhh arghhh
arghhh
arghhharghhharghhh
arghhharghhharghhharghhh
arghhharghhh
arghhh
arghhharghhh

astaghfirullahhalaziim

Wednesday, May 27, 2009

Rosli Dhoby..

aku baru tahu..coming soon kat astro citra,
akan ada 8 episod cherita rosli dhoby..

waktu aku tingkatan 4, drama team sekolah aku menang skrip terbaik d peringkat mrsm se-malaysia ntok tajuk yg sama..rosli dhoby..

aku x tgk lagi series tu tapi dari trailer, macam bez, berkisar dgn warkah terakhir yg rosli tulis masa dlm jail..

dulu, aku tidak berlakon dlm drama tu, aku buat research, dibantu bapak, memandangkan aku dari sibu, eheh dan byk jugak fakta dapat..tidaklah aku cakap aku tak suka dia berjuang, tapi dari satu sudut aku rasa mcam eh..dia di'palat'..mana pegi yg lain..dia sorg je berani..lagipun bunuh tu bukan cara yg terbaek kot..mengikut research aku..masa tu smua org anggap dia pembelot, menyusahkan keadaan..tapi sekarang..alhamdulillah..cerita dia jadi kisah dlm buku sejarah..pejuang kata org..

tapi..
tgkla macamana cerita tu kluar nanti..
ya lah..kita perlukan 'adiwira' , biarpun dongeng diubah x ikut fakta..
yang penting boleh inspire..
harap pengubahan dilakukan tu mengubah la sikit perjuangan tu..n jgn ubah sgt.. tunjukkan jugak moral supaya org tak bangga dgn apa dia buat..tapi kesian dgn nasib rosli dhoby..lgpun bunuh camtu je aku tak rasa itu cara yang islam..(bukan nak rasa alem k)

x sabar aku tggu channel baru astro itu..
astro memajukan industri kita..
mengangkat semula semangat malaysia boleh tu!
aku bangga jadi rakyat malaysia..
dan ingatlah aku dan semua supaya jangan terlalu bangga..nnt syok sendiri..kt kne blajar dr luar..bukan ikut dan tunduk saja saja, tapi belajar..

*oh ya ..aku baru tau..rupanya kuching ada sheraton four points..ahahha..ketinggalan nya aku

Saturday, May 23, 2009

kemas kemas..cepat kemas..da siap kemas bole lompat!

*ini yang nak aku tulis harini tadi..hampir terlupa sebab geram sgt dgn celcom harini..


salah satu dokumen penting(kad balik brmlm tym form 5..full kot..ahahha) dijumpai sewaktu pengemasan bilik yang tidak dihuni hampir 7 tahun semenjak aku tgktn 1 ;)



Semalam tgh malam,
bilik aku ku kuarantin..
bukan selsema babi..tapi banyak debu..
sebab...
harini, lepas jumaat, aku menyambung kerja..
kerja mengemas bilik aku yg boleh dikira stor la..
lelaki berkalung sorban...ahaha..syafiq punya 'kain sal' jadi mangsa to protect gua dr debu debunga

ariffman dilarang masuk! nanti bertambah sepah..ehehe
( dia masuk kejap tadi..muka seronok melampau.."wah banyaknya barang ntuk baling baling nih..woo..nak baling helicopter tu dulu lah..apa jadi eh kalau ia kene baling" kata arif(yg berinkuiri dan bereksperimen di tahap tinggi) dalam hati..)
kira kira baru 20 percent progress mengemas..target nak siap dlm cuti nih..
tempat kejadian..(terpaksa dikurang jelaskan..hehe)


petang pulak,
bukak kedai awal..ada org tapau 20 n nak awal..
lalu,
setelah siap menapau, muncul keinginan menangkap gambar langit yg indah..subhanallah..
dan seperti biasa, keinginan untuk ada skali dalm gmbr wujud..ahaha..so..ada la gmbr sendiri mahu aku upload..temasukla headerygsalahsizenxtaumcmnnakadjust


this happens when a photographer xde bantuan to shoot himself

shot self 

dan seperti hari hari lepas..meneruskan eksplorasi cahaya buatan dari alat pemancar kilat sb800..


so orange is the green spot

bapak

betapa cahaya buatan itu memberi kesan




haritu astro, harini celcom plak..dang!





mengecewakan..
sms x boleh..
call pon x leh..tu pun call number dlm srwk je boleh..
aku xpect after 12 da boleh..but
masih jugak x boleh..haish..
kesian cinderella..balik rumah tidur begitu saja..da jadi labu balik keta dia..x ketahuan dia yg kasut dia tertinggal..nak sms x leh..call xleh..mesti da jauh dia lari..ish.ish..ish..ada e-mail x cinderella?
haish..tekanan aku..
aku rasa balasan mungkin..
sebab aku slalu sangat kutuk maxis..dahla buat iklan bajet macam offer dia tu paling murah..padahal charge paling mahal bagi provider lain kot yg dia bagi tu..opss..stop..stop..nnt kne makin teruk kang..siksa..

*harap cinderella baca e-mail so dia bole tidur nyenyak ;)

Thursday, May 21, 2009

harini cerah! dan senjanya chantek!






oh ya..tgk nih--> search for ' the arrivals' kat youtube

ada lagi..lagu taylor swift-crazier cambez..ahahha..ada org x prcy aku suka taylor swift..hmmm

Wednesday, May 20, 2009

tumbuh..

hitamkan kopi ni?

mak jadi model mencoba flash 
panning yg x jadi sgt..x smpt kejar



tumbuh1
tadi, malam, pening, sangat sangat,
mak aku tolong picit kepala.
dia cakap
" ni mesti sebab rambut kau panjang ni..heh..sbab tu pening" -translated in bahasa malaysia.

tumbuh2
"tak la mak..ni..haritu tym sakit gigi pening camni gak..ni tumbuh gigi.." org sekeliling hairan..berapa umur kau? 
21..tapi sekarang ada 3 bijik gigi keluar ke permukaan gusi..hari ni gigi yg ketiga muncul..
lucu aku rasa..


ini tiada kaitan dgn tumbuh..sekadar catatan untuk ingatan..
dah beberapa minggu aku tolong mak aku kat kedai..baru sedar nama org jual satay berdekatan situ 'pelangi'..dan aku rasa kagum..wah..uniknya nama..

ok semua..mahu tidur aku..mahu bermimpi..pening ada sisa lagi..aku rasa esok 'Hari Yang Cerah'-mengejar laskar pelangi

Sunday, May 17, 2009

jangan lupa..



baru balik dari pasar..sibu jam harini...orang pun ramai..dari pukul 9-11.30 kat pasar..agak menensionkan..aku lupa..gawai sudah hampir..




haritu aku tulis untuk ingat..supaya tidak lupa
supaya tidak ulang salah sama..supaya kurang buat salah..supaya faham..supaya tidak bodoh

harini aku lupa.
haish..
ingat jangan lupa..
ingati diri dan semua..
kerna lupa melambatkan..
melambatkan proses..
Proses belajar dan byk lain proses..
lambat belajar, lambatlah faham..
lambat faham..lamalah bodoh..haish..
tapi xpe..
harini
diberi PERINGATAN..alhamdulillah
aku harus ingat..

Thursday, May 14, 2009

teringat..

haritu tgk tahu/tauhu/tofu/taufu/ dan pelbagai lagi nama yg wujud menerangkan serat soya yang lembut gebu itu, ingat nak ingat sesuatu..
harini baru teringat nak tulis supaya boleh ingat apa yg terfikir tu..

tengok tofu dalam air.
tofu= lembut, mudah pecah, kene bersih, x boleh terdedah, perlu air,
ya perlu air.
setelah siap dibuat, diletak dalam air..
untuk lindung tofu itu, segar tofu itu, tidak rosak tofu itu,

teringat aku masa aku janin dulu..
aku lembut, fragile, terlindung, perlu air.
cecair mengelilingi aku,
lindung aku, selesakan aku, memastikan aku segar,


berhati hati aku bawak tofu dalam bekas berair itu sebab takut pecah..

kesian ibu mengandung..

terima kasih mak!



* skarang aku masih tidak sabar tertunggu tunggu beg kertas misteri dari seberang.. 

Thursday, May 7, 2009

tiru

lagu viva la vida mmg best..buat rasa nak ketuk something bila dengar..
tapi aku slalu rasa lagu tu ada something..
tgk videoclip pon ada rasa something..
something yg berselindung..mesej mungkin..
tapi something yg aku tak sangka aku baru dapat tahu hari ini..
lepas joe satriani tuduh coldplay tiru..yusuf islam pon tgh consider nak saman ke tak..coz tiru lagu the foreigner suite dia..

notionku..
aku tidak faham sangat muzik..jadi ini hanya apa aku fikir la..tiru?
mmg ada sama bunyi..tapi diubah..ubah..
macamana nak buat bunyi baru yg tidak pernah org dgr..
kalau aku buat bunyi lagu negaraku tapi aku ubah lirik, ubah tempo, ubah ubah cara nyanyi..mmg akan kedengaran ada sama..tapi..
ada ke bunyi yg blom pnah org buat?
lagipun kesalahan kah kalau aku buat begitu..
macamana kalau aku cakap hasil kerja pelukis akan datang tiru aku coz guna warna sama yg aku prnah guna..hmm..macamana nak buat warna baru..mungkin boleh..tapi..tidak salah kan guna semula dan ubah..ntah..aku masih fikir dan kurang faham..kena bincang ini..

Monday, April 27, 2009

kasih


shot by jannah



kasih ada banyak makna kan..lagi, terserah kepada interpretasi..

yg penting aku mahu memberi kasih..dan harap diterima..terimalah kasih kerna menggumbirakan aku..

diberi kasih kepada
hadiah harijadiku yg ku trima awal dan ku sangat sayang..
Rakan rakan ku..makseh byk oi..sik tauk ku giney nak balas..
Smua keluarga...mak..bapak..nady..syafiq..
Mukah..
Semua planner planner yg terlibat dalam plan secara langsung atau tidak langsung..

harap diterima kasih dari aku..
aku sgt menghargai kasih dari kamu semua..sangat sangat..
sangat sangat aku hargai kamu semua kerna wujud dan ada dan aku kasih kamu..
kerna kasih kamu itu aku gembira..jugak sangat sangat..
kerna kasih kamu itu jugak aku sangat sangat terharu..





sekarang..aku rindu..sangat sangat..


*btw to j n za if baca ni..nak madah..jangan jerak dtg sarawak!

Thursday, April 23, 2009

manusia bodoh

satu tajuk lagu mungkin..aku ingat..ada band pendendangnya..

tapi bukan itu yg aku mahu tulis dan ingat hari ini..
aku mahu ingat peringatan untuk aku ingat sampai bila bila..
ini hanya apa yg aku fikir atas apa yg aku boleh ingat..
aku hanya boleh fikir dari apa yg aku ingat..
walau byk benda dalam kepala, apa yg boleh kita keluar adalah apa yg boleh kita ingat..
tidak ingat..tidak kelua..bodoh aku kerna susah ingat..
jugak bodoh kerna ingat benda yg salah..salah sangka,salah ingat, aku ingat begitu rupanya begini..
kadang ingat org baik, kadang jahat, baik ingat baik dari yg jahat..
tapi baik ianya baik atau jahat, belum tentu benar apa yg aku ingat..
jika benar, belum tentu baik apa yg aku ingat baik..
ingat semua orang itu lain lain ..
sebab itu orang kata hidup itu seni..bergantung pada interpretasi itu harus ingat..
ingatlah aku..jgn ingat diriku senang ubah..
walau aku ingat ubah diri lagi baik..lagi mudah..dari cuba untuk ubah sesuatu..
jangan ingat ubah itu senang..ubah susah..baik orang atau aku..
jangan ingat buat buat bodoh sebab tidak mahu nampak bijak itu bijak..
buat buat tidak tahu kerna ingat boleh memastikan apa yg kita tahu itu betul..
ingat tidak semua org sama..
sebab itu orang kata hidup itu seni..mahu di ingat si pengkarya mahu diingat karyanya..
tidak kisah bagaimana interpretasi karyanya..semua tiada salah..tapi diingat dgn apa yg dia mahu org tgk dan ingat.. itu paling disuka..
jadi ingat..jangat ingat sebarang barang..ingat apa yg jelas depan mata..
jangan ingat dalam dalam..ingat itu betul..kerna ingat aku satu pesan..supaya tidak sesat, ingat jangan ingat dalam dalam..
dan jgn bila ingat sesuatu, tahu sesuatu, dibuat lain pula..
jangan ingat buat lain sebab itu benar..
tidak pasti apa yg diingat benar itu benar..
ingat lagi tidak semua benar itu betul..
betul pula harus diingat tidak semuanya baik..
jadi bagaimana dan apa yg patut aku ingat?..
hey aku..ingat jangan tanya kalau sudah tahu apa yg aku ingat itu..
jangan ubah..jangan bodoh jadi bukan aku..
jangan ingat jangan jadi bukan aku boleh ubah sesuatu..
boleh ubah..ubah jadi haru..biru..
jika ingat sesuatu itu begitu..buatla apa yg kau ingat itu..
jika ingat dia mahu itu..beri dia sesuatu itu..
jangan ingat apa yg aku ingat itu banyak banyak, dalam dalam..
betul,baik, benar apa yang aku ingat?..ahh..byk sgt ingat..
sebab ingat aku jadi banyak dan becelaru..lalu ubah aku jadi bukan aku..
lalu aku tidak buat apa yg aku ingat..
lalu aku tanya aku apa dan bagaimana aku harus ingat?.. haish..
lalu aku ingatkan diriku apa yg aku harus buat..
aku harus ingat apa yg aku mahu ingat ini..
ingat apa yg aku fikir dan ingat(kan) ini..
ingat untuk buat apa yg aku ingat..
ingat ubah buruk dalam diri..
jangan ingat byk sangat..
ingat apa dia mahu..
ingat jadi aku..
ingati aku..
ingat.ingat.ingat! wahai aku..

aku ingat, aku memang seorang pelupa lah kadang kadang..
kadang kadang selalu..
buat aku ingat aku ini manusia bodoh menganggap diriku bodoh..
aku ingat aku rasa bodoh sekarang..
kadang aku ingat begitu..tapi kadang..
kadang..mmg begitu..tapi ingat..itu kadang..

------------------------------------------------------------------------------------


ini tiba tiba..sbab ini lagu berkumandang..
hey..aku ingat la kan..aku suka baris lagu ini dari malique..kau yang punya --->"komplikasi dalam komunikasi jadi konfrontasi" bijak dia guna perkataan..suka..suka..

aku kompliketet(complicated) kan???

Sunday, March 29, 2009

hmmm..

perkataan?
or susunan huruf yg mengeluarkan bunyi?
bunyi yg klua, ke x klua?
ke xde bunyi langsung..bunyi dlm hati je?
slalu lihat dalam bentuk sms..ye la sms bole dilihat..bunyi x leh.
maksudnya fikir? or tgh berfikir? berfikir ada bunyi ke?



hmmm..
x kesahla apa..yg penting ada maksud yg sangat banyak..
tapi itu bukan ide yg aku nak ingat dgn tulis ni
tapi aku nak ingat yg aku nak nak mengingat untuk ingat tulis pasal
aku suka perkataan yg dicetus sebab bunyi..satu contoh simple " crack"

entri ini wujud sbab laptop terbukak depan mata ;) n tgh fikir byk bnd..tapi x tau apa nak buat..hmm

Tuesday, January 6, 2009

khayal

aku terperasan tadi
sebeleum aku tidur
aku khayal

hmm berlaku dalam kedua dua situasi biasa aku tidur
1. Tertidur
2. Tidur

sebelum tertidur biasanya aku akan khayal untuk beberapa saat dan tanpa ada putus dan tanpa aku sedari sebenarnya aku sudah tertidur dan bila terbangun pulak tak tahu berapa jangkamasa aku tidur tapi yang pasti akan ada orang tengok senyum gelak dan sebagainya..

Tidur atau memaksa diri tidur jugak melibatkan proses khayal itu..sebelum aku tidur ataupun sebenarnya tidak sedar sudah tidur, kepala otakku akan memikirkan sumthing, khayal dan tiba tiba dah pagi. dan setahu aku, aku tidak boleh tiba tiba tutup mata langsung tidur.

dah..aku nak tidur..